شروع غذای نوزاد، کدام خوراکی؟

ساخت وبلاگ
سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من نوزاد دختر دارم که شش ماه تمام کرده و می خواهم غذای کمکی را شروع کنم. اگر میشه یه برنامه غذایی بهم بدید که از چی و با چه مقدار شروع کنم.
پاسخ دکتر آتوسا فولادگر، متخصص اطفال:
در گذشته که دانش پزشکی خانواده و اطلاعات مربوط به تغذیه کودک، کمتر بوده است از سه ماهگی به بعد والدین تغذیه کمکی را شروع می کردند اما در حال حاضر توصیه پزشکان بر این است که از پایان شش ماهگی تغذیه تکمیلی کودک شروع شود. علاوه بر این توصیه پزشکان بر این است که میوه را دیرتر در برنامه غذایی کودک بگنجانید به همین دلیل توصیه می شود، مرکبات را در پایان یک سالگی به کودک بدهید. از هشت ماهگی هم می توان هر روز یک عدد زرده تخم مرغ به برنامه غذایی کودک اضافه کرد. در ضمن اصلا توصیه نمی شود که هر غذا یا میوه ای را که خودتان می خورید، به کودک بدهید. این رفتار تغذیه ای صحیح نیست و ذائقه کودک با طعم هایی آشنا می شود که ضرورتی ندارد و در نتیجه غذاهایی که مناسب سن خودش است را مصرف نمی کند. شما می توانید فرنی، سرلاک و حریره بادام را روزانه در حجم کم (یعنی دو قاشق مرباخوری) به عنوان غذای تکمیلی به کودک بدهید و به تدریج روزانه یک قاشق بر مقدار آن بیفزایید. در نهایت تعداد دفعات و حجم غذا باید روزانه به دو وعده و هر وعده ۱۵ قاشق مرباخوری برسد. فرنی یا حریره بادام باید با شیر درست شود تا با توجه به کالری دریافتی، انرژی مورد نیاز بدن کودک تامین شود.البته غذاهای کمکی که تهیه می کنید، باید غلظت مناسبی داشته باشد. در ابتدا پیشنهاد می شود، غذای کمی مقداری غلیظ تر از شیر باشد و روزانه بر غلظت آن افزوده شود. بعد از این یک ماه یعنی از ۶ و نیم ماهگی یا هفت ماهگی کودکتان هم می تواند سوپ بخورد. مقدار سوپ را از روزی دو تا سه قاشق مرباخوری شروع کنید و به تدریج بر مقدار آن بیفزایید. 

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : شروع غذای نوزاد,شروع غذاي نوزاد,شروع غذای نوزاد شش ماهه,شروع غذای نوزاد 6 ماهه,شروع غذای نوزادان,شروع غذا نوزاد,شروع تغذیه نوزاد,شروع تغذيه نوزاد,شروع تغذیه نوزاد 6 ماهه,شروع غذای کودک, نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 287 تاريخ : سه شنبه 20 مهر 1395 ساعت: 23:37

خبرنامه