چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟

ساخت وبلاگ

خون بند ناف، غنی از سلول‌های بنیادی خونساز است که در موقع تولد به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود، اما ذخیره آن در بانک خون بند ناف می‌تواند برای درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری لاعلاج یا صعب‌العلاج استفاده شود.

بانک خون بند ناف رویان فعالیت خود را از سال ۸۴ به شکل رسمی آغاز کرده و تا به امروز توانسته بیش از ۱۱۵ هزار نمونه در بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف ذخیره‌سازی کند.

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟

تاکنون تعداد نمونه‌های خوب و استفاده شده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف در کشور بیش از ۳۰۰ مورد بوده که این موارد غالباً در بیماران با منشاء خونی استفاده شده است. همچنین بزرگترین طرح کارآزمایی بالینی دنیا در درمان بیماران مبتلا به فلج مغزی برای اولین بار در کشور به همت بیمارستان مرکز طبی دانشگاه تهران و بانک خون بند ناف رویان انجام شده است؛ این طرح برای درمان ۱۳۰ بیمار با استفاده از سلول‌های بنیادی بند ناف (خون و بافت بند ناف) به تازگی اجرا شده است و نتایج مثبت آن تا چند ماه آینده به شکل رسمی اعلام می‌شود.

سلول‌های بنیادی قادر به ساخت انواع سلول‌های دیگر هستند و در صورت ذخیره‌سازی خون بند ناف همواره منبعی غنی از سلول‌های بنیادی در اختیار داریم که می‌توانند در درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری لاعلاج یا صعب‌العلاج مورد استفاده قرارگیرد.

در دسترس بودن، کاهش احتمال رد پیوند، کاهش خطر آلودگی و شانس یافتن نمونه با تطابق ژنتیکی از مهم‌ترین جنبه‌های اهمیت ذخیره‌سازی خون بند ناف می‌باشد. همچنین، علاوه بر فردی که خون بند ناف وی ذخیره‌سازی شده است، هر شخص دیگری که از لحاظ ژنتیکی تطابق لازم را با نمونه خون بند ناف ذخیره شده، داشته باشد و تعداد سلول متناسب با وزن بیمار باشد، میتواند از این نمونه خون استفاده نماید. این شانس تطابق در خویشاوندان درجه یک نوزاد و علی الخصوص خواهر یا برادر نوزاد بیشترین شانس بوده و به همین جهت به بانک خون بند ناف، بانک خون بند ناف خویشاوندی نیز گفته می‌شود.

خون بند ناف نوزادان در صورت تمایل و عضویت خانواده‌ها در ماه نهم بارداری (پس از هفته ۳۶ بارداری) در زمان زایمان توسط کارشناسان مجرب جمع‌آوری می‌شود و جهت نگه‌داری به بانک خون بند ناف رویان انتقال می‌یابد، سلول‌های بنیادی خون بند ناف در درون تانک‌های مخصوص در دمای ۱۹۶- به مدت ۲۵ سال نگهداری می‌شوند.

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟

خون بند ناف در حال حاضر برای درمان بیماری‌هایی از قبیل سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی کاربرد دارد و تحقیقات در زمینه کاربرد آن‌ها در بیماری با منشا عصبی مثل فلج مغزی و اوتیسم، پارکینسون و بیماری‌هایی مشابه در حال انجام می‌باشد.

جهت عضویت لازم است مادران باردار پس از هفته ۳۶ بارداری جهت عقد قرارداد به دفتر بانک خون بند ناف رویان مراجعه نمایند. در حال حاضر با توجه به حجم زیاد تقاضا به افرادی که امکان پرداخت مبالغ هزینه عقد قرارداد را ندارند، شرایط اقساط و تسهیلات بانکی تعلق گرفته شده که می توانند پروسه ذخیره‌سازی را با شرایط تقسیطی انجام دهند.

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟

با توجه به اینکه مشاوره ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف کاملا رایگان است، پیشنهاد می‌گردد کلیه خانواده‌های در آستانه تولد نوزاد ضمن مراجعه به ضعب بانک خون بند ناف رویان در سراسر کشور راهنمایی‌های لازم پیرامون ذخیره کردن خون بند ناف فرزند خود را دریافت و در صورت تمایل نسبت به ذخیره سازی خون بند ناف فرزندشان اقدام نمایند.

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟ آدرس: تهران، بزرگراه رسالت، خیابان بنی هاشم، بعد از میدان بنی هاشم، نبش حافظ شرقی، پلاک ٢٤ (٧ و ٣٥ قدیم)

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟ www.rsct.ir

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟ royan_cbb@

چرا خون بند ناف نوزادمان را ذخیره کنیم؟تلفن:02127635000

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 291 تاريخ : چهارشنبه 13 شهريور 1398 ساعت: 13:55

خبرنامه