بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام

ساخت وبلاگ

تا همین ۵ ، ۶ سال گذشته همه یک نوع بانک را می‌شناختند، آن هم بانک‌های خصوصی و دولتی برای پس‌انداز و سرمایه گذاری پول بود، اما به‌تازگی برخی پدر و مادرهای جوانی که در حال بیرون آوردن سرمایه خود از آن بانک‌ها هستند با شتاب به بانکی جدید روی آورده‌اند: «بانک خون بندناف». در این مطلب ضمن گفت وگو با مدیرعامل تنها بانک فامیلی سلول‌های بنیادی در کشور، متخصص و صاحب نظر کشورمان در زمینه کاربرد سلول‌های بنیادی خون بندناف، وضعیت کشورمان را در این حوزه بررسی می‌کنیم و از نقش مهم و شگفت‌آور سلول‌های بنیادی در سلامت و درمان بیماری‌ها آگاه می‌شویم.

بانک خون بندناف کجاست و چه می کند؟
بندناف که در ابتدای تولد جدا شده و دور انداخته می‌شود، حاوی سلول‌های بنیادی است. بانک خون بندناف، مکان مجهزی است که خون بندناف با هدف مصارف درمانی، جمع آوری و بعد از انجام آزمایش‌های لازم برای مدت طولانی نگهداری می‌کند. اگر بیماری ظرف مدت نگهداری، به سلول‌های بنیادی نیاز پیدا کرد، بانک خون بندناف شرایط استفاده را برای بیمار مهیا می‌کند.

در بانک‌های خون بندناف سلول‌های بنیادی خون بندناف نوزاد ذخیره می‌شود که پتانسیل درمان بیش از 80 نوع بیماری از جمله انواع سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی، بیماری‌های با منشاء عصبی مانند فلج مغزی و CP و ... را دارد. فاکتورهای ژنتیکی خون بندناف نوزاد با خواهر، برادر، پدر و مادر و بستگان او بیشترین احتمال تطابق را دارد و لذا نمونه‌های ذخیره‌سازی شده در اعضاء خانواده فرد صاحب نمونه بیشترین شانس استفاده را دارد. درحالی‌که احتمال تطابق میان افراد غریبه، بطور میانگین ۲ در یک میلیون است. این مسئله از مهمترین مزیت‌های بانک خون بندناف فامیلی محسوب می‌شود زیرا در زمان نیاز، دسترسی و یافتن نمونه مناسب با احتمال بیشتری امکان‌پذیر خواهدبود.
خوشبختانه بانک خون بند ناف رویان در تمامی ۳۱ استان کشور فعالیت دارد و در حال حاضر بیش از 120 هزار نمونه فریز شده خون بند ناف در بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان موجود است.

موقعیت ایران از منظر نیاز و ذخیره سلولی
کشور ما هرساله نیازمند انجام ۲ تا ۳ هزار پیوند سلول‌های بنیادی است. با وجود این و در کنار کمبود مراکز پیوند و پراکندگی این مراکز در کشور، نه تنها آمار اهدا در بانک خون بندناف عمومی و ذخیره در بانک خون بندناف فامیلی در ایران پایین است بلکه بسیاری از والدین نسبت به اهمیت و کاربردهای این خون برای درمان بسیاری از بیماری‌ها غافل هستند و آگاهی لازم را ندارند.
با وجود آمار بالای بیماران نیازمند پیوند، در سال ۱۳۹۳ در ایران تنها یک مرکز پیوند وجود داشت. در سال ۱۳۹۸ با افزایش آگاهی جامعه متخصصان، مردم و حمایت‌های دولت و نهادهای مسئول، تعداد مراکز پیوند سلول‌های بنیادی در کشورمان به ۱۹ مرکز افزایش یافته‌است. رشد ۱۹ برابری مراکز پیوند در ۵ سال اخیر و انجام کارآزمایی‌های بالینی طرح‌های درمانی درخصوص درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج همه نشانگر اهمیت و پتانسیل درمانی بسیار بالای سلول‌های بنیادی هستند و هم‌افزایی تمام این اقدامات و رویکردها، افزایش بیشتر آگاهی و رشد و گسترش کاربردهای سلول‌های بنیادی در کشور را رقم می‌زند. همچنین ایران از نظر تعداد پیوندهای انجام شده و نیز پیوندهای موفق در زمره کشورهای پیشرو قرار دارد.
مردم برای ذخیره خون بندناف نوزاد خود می‌توانند به بانک خون بندناف رویان مراجعه کنند و پس از مطالعه شرایط و عقد قرارداد برای جمع‌آوری و نگهداری سلول‌های بنیادی خون بند ناف فرزندشان اقدام کنند.
به گفته دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان و رئیس بانک خون بندناف رویان، اثربخشی خون بندناف زمانی است که از هر بند ناف 6۰۰ میلیون سلول بنیادی استخراج شود، در مواردی سلول‌های استخراج شده از یک بندناف به 100 میلیون هم نمی رسد، اما خانواده‌ها باز‌هم اصرار دارند که مرکز، خون بندناف را برای آنها ذخیره کند چرا که امیدوارند با پیشرفت‌های علمی، همین مقدار اندک نیز بتواند تضمین کننده سلامت آنها در آینده باشد.
     بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
مراحل عضویت در بانک خون بندناف رویان
1- مطالعه موارد منع قرارداد (مواردی که منجر به عدم امکان ذخیره خون بند ناف نوزاد و در نتیجه عدم امکان عقد قرارداد می گردد)
2- تکمیل و ارسال فرم پرسشنامه پزشکی از آخر هفته 36 بارداری
3- عقد قرارداد توسط پدر و یا نماینده وی و دریافت کیت خونگیری
4- خونگیری از مادر به منظور انجام آزمایشات مادر، یک هفته قبل از زایمان تا زمان زایمان با هماهنگی بانک خون بندناف رویان
5- جمع آوری نمونه خون بند ناف نوزاد و انتقال آن به بانک خون بندناف رویان
6- انجام عملیات پردازش سلولی و مراحل فریز نمونه توسط بانک خون بند ناف رویان
7- اعلام نتیجه ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی نمونه خون بندناف به خانواده و پایان مراحل ذخیره‌سازی
8- تکمیل و ارسال مدارک مربوط به نوزاد، سه ماه پس از تاریخ زایمان

چه خانواده‌هایی برای ذخیره خون بندناف اقدام کنند؟
با توجه به اینکه دریافت خدمات مشاوره‌ای ذخیره‌سازی خون بند ناف در بصورت کاملا رایگان در دفاتر نمایندگی بانک خون بندناف رویان صورت می‌پذیرد و از طرفی فرصت ذخیره‌سازی خون بندناف تنها یک‌بار برای هر نوزاد وجود دارد، به کلیه خانواده‌های در آستانه تولد نوزاد در سراسر کشور توصیه می‌شود از خدمات مشاوره‌ای ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف استفاده و در صورت امکان نسبت به ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف فرزندشان اقدام نمایند.
همچنین متقاضیان محترم می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق مراجعه به وبسایت بانک خون بندناف رویان به نشانی www.rsct.ir و یا از طریق شماره تماس 02127635000 (بصورت 24 ساعته و در کلیه ایام هفته) نسبت به دریافت اطلاعات مورد نیاز خود اقدام نمایند.

ساعت کاری: دفتر مرکزی (تهران) پاسخگویی و پشتیبانی ٢٤ ساعته و ٧ روز هفته

بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام

بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
www.rsct.ir

بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
تلفن: 02127635000

 نمابر ویژه مشتریان:02189781307

www.bonyannews.ir
بل
بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
royan_cbb@

بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
royan_cbb@

بانک خون بند ناف، مراحل ثبت نام
ادرس:تهران، بزرگراه رسالت، خیابان بنی هاشم، بعد از میدان بنی هاشم، نبش حافظ شرقی، پلاک ٢٤ (٧ و ٣٥ قدیم)
کد پستی:۱۶۶۵۶۶۶۳۱۱          صندوق پستی:۳۱۶۵-۱۶۷۶۵

پست الکترونیک:[email protected]

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 201 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 14:33

خبرنامه