دیابت بارداری

ساخت وبلاگ

دیابت بارداری

ابتلا به دیات بارداری یکی از عوارض جانبی بارداری است. به همین دلیل است که بسیاری از خانم های بارداری که به دکتر سمامی مراجعه می کنند، در خصوص این بیماری سوالاتی می پرسند.

دیابت بارداری چیست؟

سلول های بدن برای آن که بتوانند به صورت نرمال فعالیت های خود را انجام دهند، نیاز به استفاده از قند دارند. میزان قند مورد نیاز برای استفاده در سلول های بدن به وسیله هورمون انسولین کنترل می شود.

حال افرادی هستند که به انسولین تولید شده بدنشان پاسخ نمی دهد، در برابر ترشح این ماده مقاومت نشان می دهند و یا ممکن است میزان انسولینی که ترشح می شود، کم تر از میزان مورد نیاز بدن باشد، در آن صورت ، قند در بدن تجمع پیدا می کند، می تواند باعث آسیب به فرد شود.

دیابت دوران بارداری

عوارض دیابت بارداری

این سوال برای زنان باردار پیش می آید که دیابت بارداری چه عوارضی برای خود و جنینشان دارد. دکتر فاطمه سمامی متخصص زنان و زایمان و نازایی در پاسخ به این سوال این گونه پاسخ می دهند که، در صورت ابتلای مادر به دیابت بارداری اولین عارضه قابل مشاهده افزایش وزن جنین است.

به همین دلیل با افزایش وزن جنین، زایمان برای مادر با مشکل رو به رو می شود.

در خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا شده اند، احتمال ریسک ابتلا به فشار خون دوران بارداری نیز افزایش پیدا می کند.

علت ابتلا به دیابت بارداری چیست؟

بسیاری از خانم های باردار در خصوص دیابت بارداری نیز سوال می پرسند که چه عواملی سبب ابتلا به این عارضه می شود.
ابتلا به این بیماری دلایل مختلفی دارد . دکتر سمامی در ادامه در خصوص برخی از دلایل ابتلا به بیماری دیابت بارداری نکاتی را بیان می کنند. افرادی که مستعد ابتلا به این عارضه در بارداری هستند شامل موارد زیر است:

1- از قبل به بیماری دیابت مبتلا بوده اند.

2- مادر اضافه وزن داشته باشد.

3- یکی از اعضای خانواده به دیابت مبتلا باشد.

4- بارداری در سنین بالای 25 سال اتفاق بیوفتد.

اقدامات کاهش ابتلا به دیابت بارداری

دکتر سمامی به مادرانی که می خواهند باردار شوند و می خواهند احتمال ابتلا به دیابت بارداری را کاهش دهند، نکاتی را متذکر می شوند:

1- در خانم هایی که دارای اضافه وزن قبل از بارداری هستند، باید با ورزش و رژیم غذایی سالم، وزن را پایین آورند.

2- کشیدن سیگار را کنار بگذارند.

تست قند خون در دوران بارداری

تمامی خانم های باردار در ماه 6 و 7 بارداری ( هفته های 24 تا 28 بارداری ) باید تست قند خون بدهند. نحوه انجام این آزمایش خون به این صورت است که مادر باید شربت شیرینی را نوشیده و بعد از گذشت یک ساعت، آزمایش را انجام دهد.

آیا دیابت بارداری قابل درمان است؟

درمان دیابت بارداری به میزان قند خون مادر بستگی دارد. در خانم هایی که قند خون پایینی دارند، درمان قند خون با ورزش و رژیم غذایی انجام می شود. ولی در خانم هایی که افزایش قند خون زیاد بوده است، با دارو باید درمان شود.

تغییر رژیم غذایی

یکی از روش های کاهش قند خون، تغییر رژیم غذایی است که با کاهش خوردن مواد غذایی شیرین و چرب، قند خون کاهش پیدا می کند.

فعالیت های ورزشی

انجام فعالیت های ورزشی به درمان دیابت کمک نمی کند. با این حال افرادی که دارای فعالیت هستند، می توانند قند خون را کنترل نمایند.

دیابت دوران بارداری

با کنترل و کاهش وزن، قند خون نیز کاهش می یابد. خانم هایی که قبل از بارداری، ورزش می کرده اند، می توانند بعد از زایمان نیز، به فعالیت های خود ادامه دهند. با این حال قبل از شروع ورزش باید با متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.

آیا در زمان ابتلا به دیابت بارداری نیاز به مراجعه به متخصص است؟

دکتر سمامی متخصص زنان در پاسخ به این سوال این گونه بیان می کند که، باید خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند، تعداد جلسا بیشتری باید به متخصص زنان مراجعه نمایند تا جنین و میزان قند خون بررسی شود. گاهی نیاز است تا میزان دوز انسولین تغییر نماید.

دیابت بارداری و زایمان طبیعی

خانم هایی که دیابت بارداری مبتلا هستند، نوزادانی با وزن بالا به دنیا می آورند. به همین دلیل برای انجام زایمان طبیعی مادر باید شرایط این نوع زایمان را داشته باشد. همچنین متخصص زنان در شمال تهران، ابعاد لگن را بررسی می کند که برای جنین در زمان زایمان طبیعی مشکلی پیش می آید یا خیر. بعد از این معاینات و بررسی ها نوع زایمان مشخص می شود.

دکتر فاطمه سمامی متخصص زنان در شمال تهران  دارای تجربه و مهارت لازم در زمینه بیماری زنان، نازایی و لاپاراسکوپی هستند شما می توانید جهت مشاوره  در خصوص دیابت بارداری با شماره های  ۰۹۹۰۱۴۱۴۲۴۸ – ۲۲۶۸۳۸۱۸ – ۲۲۶۸۳۹۱۹ تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در پیج اینستاگرام دنبال نمایید.

دیابت بارداری بعد از زایمان

به طور معمول در خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند، بعد از زایمان این عارضه برطرف می شود. همچنین افرادی که در دوران بارداری نیاز به انسولین داشته اند، بعد از زایمان قند خون توسط پزشک بررسی می شود و ادامه و یا عدم ادامه تزریق انسولین بیان می شود.
با این حال خانم هایی که به دیابت مبتلا بوده و در دوران بارداری با افزایش قند خون رو به رو شده اند، ممکن است تا آخر عمر نیاز به استفاده از انسولین باشند.
به همین دلیل خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا شده اند، باید بعد از 2 تا 3 ماه بعد از زایمان آزمایش قند خون بدهند. همچنین در سال های آتی نیاز به چکاپ های دوره ای قند خون دارند.

سخن آخر

خانم های باردار بهتر است که در تمامی این دوران، زیر نظر متخصص زنان و زایمان در شمال تهران باشند تا زایمان سالمی را تجربه نمایند.

به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 248 تاريخ : يکشنبه 31 فروردين 1399 ساعت: 0:38

خبرنامه