دلیل تبخال تناسلی در بارداری چیست؟

ساخت وبلاگ

تبخال نوعی بیماری است که از طریق ویروس در ناحیه ی تناسلی رخ می دهد . این بیماری از طریق آمیزش جنسی منتقل می شود و زخم های کوچک و دردناکی در ناحیه ی تناسلی به وجود می آورد . این بیماری عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است که دو نوع است نوع اول و دوم . هر دو نوع ویروس از طریق مقاربت جنسی ، مقاربت دهانی و رابطه ی جنسی دهانی منتقل می شوند . این عفونت سه مرحله دارد : مرحله ی عفونت اولیه ، مرحله ی سکون و مرحله ی عود ویروس . این بیماری با داروهای قابل تجویز پزشک و آزمایشات مختلف برطرف خواهد شد . در این مقاله نی نی ناش تبخال تناسلی در بارداری را مورد بررسی قرار میدهیم.

نحوه ی عملکرد ویروس تبخال تناسلی

این ویروس در اثر تماس مستقیم پوست یا مخاط فرد مبتلا به فرد دیگر منتقل می شود . دوره ی کمون آن ۲ تا ۱۲ روز است که پس از آن شروع به تکثیر کرده و باعث التهاب می شود . در طی تماس مجدد این ویروسها زخم ایجاد می کنند . برای کنترل این ویروس دو عامل نقش اساسی دارند سیستم ایمنی سلولی و هومورال . انتی بادی های مخصوص این ویروس ۲ تا ۳ هفته پس از عفونت ایجاد می شوند . تقریبا اکثر کسانی که به بیماری تبخال تناسلی مبتلا هستند از آن بی خبرند . چه بسا اگر خود نیز به آن مبتلا نباشند ممکن است شریک جنسی آنها به این بیماری مبتلا باشند .

تبخال تناسلی در دوران بارداری

وقتی خانم بارداری دچار تبخال تناسلی می شود یقینا نوزاد او نیز مبتلا خواهد شد اما راههای زیادی وجود دارد که می توان کودک را از آن نجات داد پس به جای نگرانی باید به پزشک مراجعه کرد .

 

امکان انتقال تبخال تناسلی به نوزاد

هنگام زایمان احتمال انتقال تبخال تناسلی به نوزاد زیاد است . به همین دلیل اگر خانمی به آن مبتلا باشد زایمان سزارین توصیه می شود تا خطری برای جنین به وجود نیاید . در اکثر مواقع اگر ابتلا به تبخال تناسلی برای اولین بار باشد به نوزاد منتقل نمی شود و اگر مادر در اوایل بارداری به آن مبتلا شده باشد آنتی ویروس تولید کرده و احتمال ابتلای نوزاد کم است برعکس اگر در اواخر بارداری مادر به این ویروس مبتلا شده باشد امکان ابتلای نوزاد به آن بالاست چرا که سیستم ایمنی مادر آنتی بادی تولید نکرده و نمی تواند از او محافظت کند .

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

خانم های باردار در سه ماهه ی سوم بارداری قبل از برقراری رابطه ی جنسی باید از سلامت همسر خود مطمئن باشند و در برابر بیماریهای مقاربتی از خود و  جنینش محافظت کنند .

درمان تبخال تناسلی

ابتلای نوزاد به تبخال تناسلی و حتی دهانی می تواند بسیار خطرناک باشد . از این رو بهتر است قبل از زایمان پزشک خانم باردار را بررسی کند تا به مشکل برخورد نکند .

بیشتر بخوانید : عفونت در بارداری

تشخیص تبخال تناسلی در بارداری

برای تشخیص بیماری تبخال تناسلی معمولا آزمایش خون درخواست می شود . این آزمایشها دو گونه هستند : تشخیص ویروس و تشخیص آنتی بادی . برای کسانی که علائم ظاهری مانند ضایعات تبخال و زخم دارند آزمایش تشخیص ویروس در نظر گرفته می شود . آزمایشات ویروس شناسی شامل کشت ویروس و تشخیص آنتی ژن ویروس خواهد بود . کسانیکه دارای علائم خاصی نیستند ولی سابقه ی آن را دارند آزمایشات آنتی بادی انجام می شود .

تشخیص عفونت اولیه ی تبخال تناسلی از عفونت غیراولیه در بارداری

نشانه ها نمی توانند عفونتهای اولیه و غیر اولیه را به درستی مشخص کنند بلکه عفونتهای مکرر گویای این حقایق خواهند بود . تشخیص عفونت اولیه بر اساس ترکیبی از نتیجه ی مثبت آزمایش ویروسی و نتیجه ی منفی آنتی بادی ویروس است . عفونت اولیه در بارداری به صورت ضایعات پوستی ، میکروسفالی و التهاب چشم نوزاد بروز می کند .

غربالگری تبخال تناسلی در دوران بارداری  

غربالگری تبخال تناسلی بر حسب اینکه خانم باردار سابقه ی قبلی دارد یا نه در نظر گرفته می شود . کسانی که سابقه ی بیماری تبخال تناسلی را دارند نمی توان ریزش با علامت پس از زایمان یا ریزش بدون علامت حین زایمان را مشخص کرد بنابراین کشت ویروس توصیه نمی شود اما در زنانی که سابقه ی این بیماری را ندارند بررسی آنها در جهت کاهش ابتلای نوزاد به ویروس و شناسایی زنان آلوده به ویروس انجام می شود در واقع با این کار می توان کسانی که مستعد این بیماری هستند را نیز شناسایی کرد .

داروهای درمان تبخال تناسلی در بارداری

داروهای مناسب برای درمان این بیماری سه داروی ضد ویروسی است که عبارتند از آسیکلوویر ، والاسیکلوویر و فامسیکلوویر . این داروها برای درمان تبخال تناسلی اولیه مناسب هستند . طبق تحقیقات انجام شده درباره ی این داروها در دوران بارداری مناسبترین آنها آسیکلوویر است که ایمن بودن آن برای نوزاد تائید شده است . در مورد والاسیکلوویر نیز پس از مصرف طی متابولیسم در کبد تبدیل به آسیکلوویر می شود پس می توان نتیجه گرفت ایمنی آن شبیه آسیکلوویر است . در مورد فامسیکلوویر هنوز اطلاعاتی در دست نیست .

بیشتر بخوانید : فیبرم های رحمی

درمان عفونت اولیه یا غیر اولیه در تبخال تناسلی

اگر عفونت اولیه رخ بدهد درمان خوراکی برای کاهش طول مدت ریزش و کاهش شدت علائم در زنان باردار تجویز می شود . اگر عفونت شدید باشد مدت درمان بیشتر می شود و حتی اگر شدید تر باشد آسیکلوویر به صورت وریدی تزریق می شود . کسانی که عفونت غیر اولیه دارند یا شروع اپیزود در آنها در سه ماهه ی سوم بارداریست باید درمان به صورت سرکوبگرانه صورت پذیرد .

عفونت اولیه تبخال تناسلی بیشتر از عفونتهای مکرر می توانند این بیماری را به نوزاد انتقال دهند .

آیا احتمال انتقال بیماری به نوزاد وجود دارد؟

عوامل زیادی در خطر انتقال بیماری به نوزاد نقش دارند :

  • ممکن است آنتی بادی های موجود در خون زنانی که با نزدیک شدن به زمان زایمان به تبخال تناسلی مبتلا می شوند کم باشد .
  • در صورت زایمان طبیعی ویروس می تواند به نوزاد منتقل شود . ریزش ویروس در زمان عفونت اولیه خیلی بیشتر از زمانیست که عفونتهای مکرر رخ می دهد .

درمان تبخال تناسلی در دوران بارداری

در کسانیکه دچار عفونتهای مکرر در ابتلا به تبخال تناسلی هستند درمان به صورت مصرف خوراکی داروهای ضد ویروسی انجام می شود . اگر این عفونتها در سه ماه سوم بارداری رخ دهد باید از روشهای سرکوبگرانه استفاده کرد .

تبخال تناسلی و زایمان سزارین

زنانی که ضایعات فعال دارند یا درد و سوزش در ناحیه ی تناسلی دارند پزشکان زایمان سزارین را توصیه می کنند . البته احتمال ابتلای نوزاد با انجام سزارین به صفر نمی رسد و ممکن است قبل از پارگی غشا انتقال صورت پذیرد . در زنانی که سابقه ی تبخال تناسلی دارند اما ضایعه ی فعال ندارند سزارین توصیه نمی شود اما در کسانیکه دچار عفونت اولیه و غیراولیه دارند عمل سزارین تجویز می شود .

بیشتر بخوانید : عفونت واژن بارداری

عوارض تبخال تناسلی بر بارداری

تبخال تناسلی که نوعی ویروس قابل انتقال است عوارص زیادی در دوران بارداری دارد که عبارتند از :

  • سقط خودبخودی جنین
  • ابتلای نوزاد به هرپس
  • محدودیت رشد داخل رحم
  • زایمان زودرس

طریقه ی انتقال تبخال تناسلی

۰ رابطه ی جنسی بدون کاندوم

۰ تماس اندام تناسلی با دهان فرد مبتلا

۰ تماس اندام تناسلی با فرد مبتلا از طریق پوست

سخن اخر

با توجه به توصیه های پزشکان و متخصصان بهتر است در هنگام برقراری روابط جنسی از وسایل محافظت کننده استفاده کرد چرا که در دوران بارداری مبتلا شدن به بیماریهای مقاربتی می تواند اثرات منفی بر جنین داشته باشند . تبخال تناسلی یکی از این بیماریهاست که پزشکان با تشخیص ان سعی می کنند نوزاد را با تجویز داروها و حتی عمل سزارین از ابتلا به آن حفظ کنند .

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 109 تاريخ : شنبه 26 آذر 1401 ساعت: 16:44

خبرنامه