در دوران شیردهی میتوان روزه گرفت؟

ساخت وبلاگ
روزه‌داری در صورت تغذیه خوب مادر اثرات سویی در کاهش قند خون و ضریب هوشی نوزاد ندارد و حجم و ترکیب شیر مادر تغییر نمی‌کند.

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شیر مادر برای شیرخواران به ویژه طی 6 ماه اول زندگی اهمیت بسزایی دارد. با این حال، بسیاری از مادرانی که کودک شیرخوار دارند و در ماه رمضان روزه می‌گیرند به علت نگرانی از این امر که روزه‌داری منجر به کاهش حجم شیر و یا کمبود مواد مغذی موجود در شیر شود هنگام روزه‌داری تعداد دفعات شیردهی را کاهش می‌دهند و از شیر خشک و یا غذای کمکی استفاده می‌کنند.

دریافت اغلب مواد مغذی از جمله کالری دریافتی، پروتئین و بیشتر ویتامین‌ها در ماه رمضان پایین‌تر از قبل و پس از ماه رمضان است. این امر می‌تواند ناشی از عدم آگاهی زنان شیرده در مورد نیازهای تغذیه‌ای خود باشد. بنابراین، آموزش مادران شیرده که قصد روزه‌داری دارند در حفظ سلامتی مادر و کودک اهمیت به سزایی خواهد داشت.

عوامل بسیاری مانند مرحله شیردهی و رژیم غذایی مادر می‌تواند حجم و ترکیب شیر مادر را تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از مواد غذایی موجود در شیر مادر وابسته به میزان دریافت غذایی مادر است بنابراین اگر مادر شیرده از تغذیه مناسب و کافی برخوردار باشد، روزه‌داری ماه رمضان اثر معنی‌داری بر ترکیب مواد غذایی موجود در شیر مادر و در نتیجه رشد شیرخوار نخواهد داشت.

اغلب مادران شیرده چاق در مقایسه با مادرانی که وزن پایین‌تری دارند تمایل بیشتری به روزه‌داری دارند. بنابراین در این افراد محدودیت متوسط کالری دریافتی اثر قابل توجهی بر حجم شیر نخواهد داشت. با این حال در تصمیم گیری روزه داری زنان شیرده لاغر و به خصوص اگر روزه‌داری همراه با کاهش کالری دریافتی باشد، باید احتیاط شود.

روزه داری ماه رمضان در صورت تغذیه خوب مادر اثرات سویی در کاهش قند خون و ضریب هوشی نوزاد ندارد. روند طبیعی افزایش وزن مادر در بارداری، رشد و نمو جنین و وزن تولد تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد و روزه‌داری ماه رمضان خطر زایمان زودرس را افزایش نمی‌دهد. همچنین، حجم و ترکیب شیر مادر تغییر نمی‌کند.

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 139 تاريخ : يکشنبه 4 تير 1396 ساعت: 2:43

خبرنامه