کتاب های مصور برای کودکان، شکل‌گیری دانش زبانی

ساخت وبلاگ

ایسنا:محققان دانشگاه واترلو کانادا دریافته‌اند کودکان هنگام قصه‌گویی والدین از کتاب‌های مصور بی نوشته در مقایسه با کتاب‌های قصه نوشته‌دار بیشتر با کلمات پیچیده مواجه می‌شوند که برای شکل‌گیری دانش زبانی آنها مناسب‌تر است.

 

پروفسور دنیل اُنیل نویسنده این پژوهش می‌گوید :«اغلب اوقات والدین از کتاب‌های کاملاً مصور و به ویژه آنهایی که متنی را در خود ندارند غفلت می‌کنند چراکه آنها را کتاب واقعی نمی‌دانند یا فقط یک نوع تفریح ساده در نظر می‌گیرند. این درحالی است که این نوع کتاب‌ها، کودکان را با کلام‌هایی آشنا می‌کند که برای سنین آنها و به ویژه سنین پیش دبستانی بسیار مهم است.»

طی این پژوهش از 25 مادر خواسته شد تا برای نوپایان خود کتاب‌های مصور متن‌دار و کتاب‌های مصور بی متن را بخوانند. محققان دریافتند که مادران به هنگام تعریف کتاب‌های مصور فاقد متن از ساختارها و کلمات پیچیده زبانی استفاده می‌کنند و حتی اجازه پیشگویی، تعریف ادامه داستان و ربط دادن اتفاقات داستان به تجربه‌های فرزندشان را خواه ناخواه به کودک می‌دهند. اما هنگام خواندن کتاب‌های مصور متن‌دار، چنین رفتارهایی مشاهده نشد.

اونیل می‌گوید:«همه کتاب‌ها می‌توانند مهار‌‌ت‌های خواندن و نوشتن کودکان را ارتقا دهد. این بسیار هیجان انگیز است که دریافتیم کتاب‌های مصور بی لغت کودکان را با ساختارهای پیچیده زبانی که بنیان مهارت‌های خواندن آن ها را می سازد، مواجهه می‌کند.»

پروفسور اونیل به خاطر انجام این تحقیق جایزه شورای علوم انسانی و اجتماعی کانادا را از آن خود کرد. این تحقیق در مجله "First Language" منتشر شده است.

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 197 تاريخ : دوشنبه 26 تير 1396 ساعت: 17:34

خبرنامه