استعدادیابی کودکان: 5 نکته ضروری برای والدین

ساخت وبلاگ

هر بچه ای در نوع خودش خاص و منحصر به فرد است و سرعت ذهن همه بچه ها از سرعت نور هم بیشتر است. چیزی که باعث تفاوت بچه ها با پدر و مادرشان می شود تفکر خلاقانه کودکان است. اینکه می گویند “همه آدمها با استعداد به دنیا می آیند” واقعا درست و است و درباره کودک شما هم صدق می کند.

دقت کنید و ببینید کودکتان از چه کاری بیشتر خوشش می آید؟ پازل حل کردن یا هنر و کاردستی؟ در واقع تعامل داشتن با کودک و دانستن علایق او بخش مهمی از وظایف شما به عنوان پدر و مادر محسوب می شود. این کار نه تنها باعث می شود به کودکتان نزدیک شوید، بلکه پیوند شما با او را هم تقویت می کند.

حتما بخوانید: 5 کلاس که باید کودکان خود را بفرستید

کارهایی که کودک شما از انجامشان لذت می برد، اشتیاق او به زندگی و خلاقیتش را به تصویر می کشند. اشتیاق جرقه ای برای دستیابی به اختراعات و اکتشافات بزرگ است و این اختراعات و اکتشافات بدون کشف استعدادهای نهفته امکان پذیر نیستند. اما حالا این سوال پیش می آید که چطور استعدادهای نهفته فرزندمان را کشف کنیم؟ با ما همراه باشید تا به جواب این سوال برسید.

زمانی برای تفکر خلاق

پرورش تفکر خلاق به شدت روی اینکه چطور بتوانید استعدادهای پنهان فرزندتان را کشف کنید تاثیر می گذارد. همانقدر که دانش و سواد مدرسه ای و آکادمیک برای بچه ها لازم است، کشف استعدادهای نهفته آنها هم ضروری و مهم است.

در عصر دیجیتال امروز، کمتر کسی پیدا می شود که از اپلیکیشنها و شبکه های اجتماعی مختلف استفاده نکند و کودکان هم از این قاعده مستثنا نیستند. آخرین گزارشات نشان می دهند که زمان صرف شده کودکان در شبکه های اجتماعی به طور شگفت آوری 25 درصد افزایش پیدا کرده است. خب، چرا از این زمان برای رشد تحصیلی و غیر تحصیلی بچه ها و در جهت پرورش تفکر خلاقشان استفاده نکنیم؟

استفاده کودکان از موبایل خوب است یا بد؟ تاثیر امواج آن؟

برنامه های آنلاین، معلمان و کلاسهای آموزشی مختلف با آغوشی باز از کودکان استقبال می کنند تا به آنها در ارتقای مهارتها و کشف استعدادهایشان کمک کنند. هر چه کودک شما مهارتهای بیشتری یاد بگیرد ذهن خلاقتری پیدا می کند و رفته رفته استعدادهای درونی اش را به منصه ظهور می گذارد.

چرا بچه ها باید مهارتهای غیر درسی یاد بگیرند؟

برای رشد همه جانبه کودک، باید بدانیم او از چه کاری لذت می برد و زمانش را صرف چه چیزهایی می کند. همانقدر که تغذیه سالم برای بدن سالم نیاز است، خلاقیت هم برای داشتنی ذهنی سالم ضروریست.

فعالیتهای فکری و ذهنی مثل مطالعه کردن، آواز خواندن، نوشتن و اسکیت سواری هم بچه ها را سرگرم می کند و هم فضایی برای رشد خلاقیت برایشان بوجود می آورد. گاهی اوقات آموزش اصول اولیه مهارتهای غیر درسی به بچه ها خسته کننده و سخت است، اما یادتان باشد که با صبر کردن و ادامه دادن همه چیز حل می شود.

حتما بخوانید:  آشنایی با ۱۰ راه صحیح آموزش نحوه استفاده کودکان از اینترنت

یادگیری چیزهای جدید مزایای زیادی مثل ایجاد اعتماد به نفس، افزایش ارتباطات، شفاف سازی توانایی های تفکر، برقراری ارتباط اجتماعی و بسیاری موارد دیگر را با خودش به ارمغان می آورد.

چطور استعداد فرزندم را کشف کنم؟

  • کارهایی که فرزندتان دوست دارد را یادداشت کنید.
  • با او وقت بگذرانید.
  • به او اجازه بدهید تا با پازلها و بازیهای معمایی مورد علاقه اش بازی کند.
  • دنبال فعالیت های فوق برنامه مورد علاقه اش باشید.
  • حتما از مربیان مناسبی برای پرورش مهارت و راهنمایی او استفاده کنید.
  • او را درگیر فعالیتهایی کنید که از انجامشان لذت می برد.
  • به او ملحق شوید و از خلاقیتهایش حمایت کنید.

تسلط روی مهارتها به بهترین شکل

ممکن است بپرسید خب، حالا که می دانم علایق فرزندم چیست، باید چه کار کنم؟ همه ما این ضرب المثل را شنیده ایم که “نمی شود راه صد ساله را یک شبه رفت”. فرزند شما حتی اگر استعداد فوق العاده ای هم داشته باشد تا زمانی که به خوبی تمرین نکند و آن را پرورش ندهد نمی تواند از آن استفاده خاصی کند. بنابراین هر روز باید زمانی را به تمرین و فعالیت اختصاص بدهید. درست همانطور که برای موفقیت در امتحانات مدرسه و دانشگاه به درس خواندن نیاز است، برای تسلط روی یک مهارت خاص هم تمرین و تلاش لازم دارید.

به عنوان مثال، موقع یاد گرفتن اسکیت چند باری زمین می خورید، ولی هر چه تمرینتان بیشتر شود مسلطتر می شوید و امکان موفقیتتان هم بالاتر می رود.

اعتیاد به اینترنت و موبایل: عوارض و روشهای ساده درمان

رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود

 

کشف و پرورش استعدادهای پنهان نه تنها به تسلط روی مهارتها نیاز دارد، بلکه باید ثبات و پایداری هم داشته باشد. فعالیتهای سرگرم کننده پرورش خلاقیت کودکان به هیچ وجه نباید او را مدام تحت فشار بگذارند. بهترین و ایده آلترین راه برای تسلط روی هر مهارتی، لذت بردن از مسیر یادگیری است.

 

اجازه بدهید کودکتان آهسته ولی مستمر و پایدار پیش برود. وقتی کودکتان از استعدادی که دارد باخبر شود، خودش هم دل به این مسیر می دهد و با آن هماهنگ می شود. پایداری و ثبات قدم رمز موفقیت در هر کاریست. فرایند یادگیری مهارتها زمانی برای کودکتان هیجان انگیزتر و جذابتر می شود که شما هم با او هم قدم شوید. سعی کنید در فعالیتهایی که برای کودکتان در نظر گرفته اید مشارکت فعالی داشته باشید. خدا را چه دیدید؟ شاید این میان استعدادهای نهفته خودتان هم کشف شد. یادتان باشد که هیچ وقت برای یادگیری دیر نیست.

حتما بخوانید: تاثیرات منفی استفاده از موبایل، تبلت و لپتاب در کودکان

نوشته استعدادیابی کودکان: 5 نکته ضروری برای والدین اولین بار در بهترین کودک. پدیدار شد.

نی‌ نی‌ بان...
ما را در سایت نی‌ نی‌ بان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی niniban بازدید : 127 تاريخ : چهارشنبه 9 آذر 1401 ساعت: 12:00

خبرنامه